14203358_984852451627578_645076973933385546_n

До першої зустрічі «мовомарафонців» в Києві 3 вересня 2016 року долучилися активісти ВО «Рух Захисту Української Мови». Проект “Мовомарафон” покликаний заохотити людей, які б бажали перейти на українську або поглибити свої знання, більше використовувати мову в побуті та усіх сферах життя.


3 вересня 2016 року в Києві Активісти ВО «Рух Захисту Української Мови» долучилися до першої зустрічі «мовомарафонців». Також ВО «Рух Захисту Української Мови» та організатори “Мовомарафону”Громадська ініціатива “Переходь на українську”, Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) та Безкоштовні курси української мови – домовилися про співпрацю щодо проведення спільних заходів та ініціатив задля боротьби проти русифікації країни.

Учасники зустрічі брали участь у різноманітних вікторинах та конкурсах на знання української мови та історії. Організатори давали поради про те, як спростити перехід з однієї повсякденної мови вжитку на іншу, щоб це не було надто болісно. А також було зазначено, що перейти на українську не достатньо – надважливо зберегти мовну стійкість в середовищі спілкування з російськомовними і продовжити спілкуватися українською й далі. Крім того, необхідно постійно вдосконалювати своє мовлення, позбуваючись русизмів та кальки і поповнюючи словниковий запас.

Facebook Comments