Хто ми?

Ми – незалежна, позапартійна, некомерційна громадська організація однодумців-патріотів, яким небайдуже питання української мови в Україні. Важливими сферами нашого впливу є освіта, засоби масової інформації та органи влади.

Нашими завданнями є: інформування українців про болючі  національні питання, громадський контроль органів влади та просвітня діяльність.

Засоби масової інформації є потужним інструментом інформаційного посередництва, що формує суспільну думку. Інформування сприяє створенню платформи для дискусій, обговорень ключових питань у суспільстві та формуванню у громадян активної громадянської позиції.

Громадський контроль є потужним засобом захисту прав громадян. Громадський контроль підвищує ефективність діяльності органів влади та сприяє законодавчому вреголюванню ролі української мови в країні.

Освіта є одним із найважливіших соціальних інститутів, що може виконувати як функцію консервації існуючих соціальних відносин, так і виступати головним рушієм змін. Наша просвітня діяльність спрямована на популяризацію української мови серед  громадян України, як запорука єднання нації.

Ми прагнемо:

Домогтися від владних державних структур привести закони та нормативно-правові акти у відповідність до ст. 10 Конституції України:  “Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя по всій території України”.

Прийняти низку законів, в яких передбачити обов’язкове складання іспитів з української мови для: осіб, які хочуть отримати громадянство України чи отримати дозволи на тимчасове проживання в Україні; держслужбовців; військовослужбовців; працівників правоохоронних і силових структур; керівних працівників державних підприємств; викладачів вищих навчальних закладів та шкіл.

Окреслити в законах наступні пункти:

  • вільне володіння українською мовою є необхідною вимогою до вище вказаних працівників, невиконання якої веде до звільнення працівника.
  • підвищення зарплатні викладачам української мови та історії у 2-3 рази (подібні закони прийняті в Естонії, Литві та інших пострадянських країнах).
  • має бути 75 % усних і друкованих публічних матеріалів українською мовою у всіх ЗМІ, що розповсюджуються в Україні.

Прийняти закони про націоналізацію українофобного медіа-холдингу UMH та інших телекомпаній, які свого часу були приватизовані.

Ми організовуємо:

Регулярні пікети, акції, демонстраційї в Києві та інших містах України, покликані змусити владні органи прийняти вище зазначені нормативно-правові акти.

Ми проводимо:

Просвітницьку діяльність щодо популяризації української мови:

  • соціальна реклама української мови в громадському транспорті, в публічних місцях: кінотеатрах, палацах культури, навчальних закладах.
  • проведення прес-конференцій в інформаційних агентствах, виступи на радіо, телебаченні.
  • створення позитивного соціального іміджу української мови за допомогою інформаційно-просвітницьких кампаній.
  • сприяння організації курсів української мови, насамперед у південно-східних областях України;
  • розповсюдження україномовної літератури;

Ми сприяємо:

  • Створенню у Верховній Раді депутатського об’єднання «Захист Української мови».
  • Створенню  Всеукраїнської об’єднаної  “Координаційної Ради в боротьбі проти русифікації ”.
  • Проведенню Всеукраїнського з’їзду захисників української мови.

Ми здійснюємо:

Громадський контроль дотримання ст. 10 Конституції України щодо вільного функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на території України.

Facebook Comments