Активісти ВО РЗУМ за участю відомих Гр. діячів таких як Т. Марусик, Л. Ніцой вимагали скасувати частину 7, ст. 10 Проекту Закону №5313 «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації».Частина 7, ст. 10 Законопроекту №5313, призведе не до 75% української, а лише посилить позиції мови ворога в ефірі. Були заклики прийняти Законопроект №5760 «Про державну мову».

Після проведення акції у Верховній ради відбувся брифінг народних депутатів Віктора Кривенка, Павла Кишкара за участі представників «Руху захисту української мови». Депутати підтримали вимоги ВО РЗУМ і заявили про створення робочої групи за участю представників ВО РЗУМ та інших громадських організацій для доопрацювання існуючих законопроектів і нарешті прийняти єдиний закон для врегулювання мовного питання.

“Я закликаю всіх колег зібратись на базі профільного Комітету пана Княжицького, вибрати з усіх редакцій найкраще і вийти на єдиний, узгоджений текст законопроекту. Це конструктивний підхід, при якому законопроект має шанс бути проголосованим і при цьому депутати не пересваряться між собою та не пересварять патріотичні групи, які підтримують різні текстові редакції.” – наголосив Віктор Кривенко.

Громадськості також було повідомлено, що почався збір підписів під законопроектом «Про внесення змін до деяких Законів України щодо заборони ввезення на український ринок друкованої продукції з території держави-агресора», який захистить державну мову нашої країни, прибере потенційні корупційні ризики під час отримання дозволів на ввіз російської літератури та створить робочі місця для українців, завантаживши вітчизняні друкарні.

Facebook Comments