krin
Апеляційний суд міста Києва. Фото: apcourtkiev.gov.ua

22 грудня в Апеляційному суді Києва відбувся розгляд апеляційної скарги за позовом Ганни Романюк до мережі спорт-клубів “Спортлайф” щодо відмови в обслуговуванні українською мовою.

Про це повідомив активіст ВО “Рух захисту української мови” Ренат Ковбасюк, який був присутній на засіданні суду.

Судовий процес розпочався зі значним запізненням. Головуюча суддя А. О. Чобіток, розглянувши суть справи, вказала на недостатню кількість безпосередніх фактів, що стосуються самої справи та звернулася з вимогою надати оригінал книги скарг аби в подальшому мати більш деталізоване уявлення про суть справи.

Суд перенесено на 26 січня 2017 року на 10.30.

Нагадуємо, що 13 вересня Святошинський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову Ганні Романюк, що вимагала обслуговування українською в мережі фітнес-клубів “Sport Life”.

Друзі, підтримаймо Ганну під час розгляду її скарги 26 січня. Не будьмо байдужими, коли нехтують нашим правом та принижують гідність. Українська мова є державною мовою України і кожен має право обслуговуватися рідною українською, бо це нормально і так має бути. Лише у нашій країні виникає така ситуація, коли це право, прописане у конституції, треба відвойовувати у судах.

Спілкування з україномовним клієнтом російською – це ні що інше, як вияв неповаги до вас, як до клієнта. 

 

Facebook Comments