28 червня 2017 р. о 12.00 в Українському домі розпочнеться семінар та всеукраїнські збори ВО “Рух захисту української мови”. На семінарі виступлять відомі мовознавці та депутати Верховної Ради.

Після закінчення зборів о 16.00 на сходах перед Українським домом відбудеться мітинг та концерт. О 16-30 розпочнеться хода на захист ст. 10 Конституції України: “держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови у всіх сферах суспільного життя по всій території України”. Хода пройде по вул. Хрещатик, з зупинкою на Майдані Незалежності, де відбудеться концерт, за участю відомих музикантів, та закінчиться на Бесарабській пл. біля поваленого монументу гнобителя України.

Наша мета – спонукати владу зупинити русифікацію України, пришвидшити прийняття Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.
В умовах російської агресії мовне питання є питанням національної безпеки.

Незважаючи на це, маховик русифікації набирає обертів, в ЗМІ та державних установах продовжується вакханалія двомовної шизофренії.

Якщо вважаєш, що впровадження української мови у всіх сферах суспільного життя відмежує і захистить нас від Росії, приходить до Українського дому на 16.00.

Час покласти край русифікації!

Геть русифікаторів з державних установ та ЗМІ!
Українська мова – це наша зброя у війні з Росією!
Запрошуємо представників громадських організацій, письменників, мовознавців, журналістів, волонтерів, вояків АТО, киян та гостей столиці.

Для участі у семінарі потрібно зареєструватись: надішліть лист на адресу [email protected]
Інформація оновлюється.

Організатор: ВО “Рух захисту української мови”
Співорганізатор: Історичний клуб “Холодний Яр”

Facebook Comments