До війни на Донбасі чиновники, міліціонери, СБУшники, прокурори намагалися влаштувати своїх дітей в українську школу. Все через те, що це давало перспективу у майбутньому.

Про це в ефірі інформаційно-політичного проекту «Прямим текстом» говорив уродженець Луганщини, боєць батальйону «Айдар» Микола Греков.

«Коли у 1987 році я приїхав у місто Крамстад і вступив в морський інститут, то лише у свої 17 років дізнався, що насправді живу в Україні. До цього часу я був переконаний, що живу на Донбасі. Але такою була політика держави в радянський час, коли нам розповідали, що Україна єдина республіка, котра може себе прогодувати, і що Донбас – це хліб промисловості. Але навіть Геббельс казав, що дайте мені засоби масової інформації і я з будь-якого народу зроблю стадо свиней. Тому раніше прерогативою була держава, а тепер гроші і телебачення», – розповів Греков.

На питання ведучого, чи влаштує Грекова єдина соборна Україна, якщо вона буде двомовною? Він відповів, що державною повинна бути лише одна мова – українська.

«Щодо двомовності, я як російськомовна людина хочу сказати, що в державі повинна бути одна державна мова – українська.  Але, коли мене запитують, чому я нею не розмовляю, то я відповідаю, що мене обрали люди, котрі зі мною говорять на одній мові – російській. Я ж не є держслужбовцем, а мером окупованого міста Олександрівськ, що на Луганщині,  мешканці якого розмовляють російською», – прокоментував він.

За його словами, якщо б він захотів піти на держслужбу, то звичайно, був би змушений розмовляти українською мовою, наразі ж такої потреби немає.

«Оскільки я обрана людина, то буду розмовляти мовою своїх виборців. Розкажу вам історію. Будучи депутатом Луганської міської ради, завжди займався корупційною діяльністю. І не приховую цього, бо за це навіть судили.  До мене дуже часто зверталися мої друзі, високопоставлені міліціонери, чиновники, СБУшники, прокурори і просили, щоб я влаштував їхніх дітей в українську школу», – наголосив Греков.

Facebook Comments