Видання 20-томного тлумачного словника української мови потребує фінансування цього проекту в сумі близько 10 млн грн на рік. Про це заявив директор Українського мовно-інформаційного фонду НАН України, глава словникової комісії Міністерства освіти і науки України Володимир Широков.

“Зараз ми реалізуємо проект – створення 20-томного тлумачного словника української мови, де повинна бути зафіксована вся основна українська лексика, фразеологія, термінологія тощо. У нас вже є вся база даних цього 20-томника. Але видавати ми можемо тільки по одному тому на рік”, – сказав він на прес-конференції 24 жовтня.

При цьому директор Українського мовно-інформаційного фонду НАН України додав “Ми хотіли б, щоб це відбувалося швидше І для цього потрібні кошти, тому що потрібна надзвичайно кваліфікована робота – наукове редагування, складання майже здійснено”.

Він нагадав, що вже видано 6 томів тлумачного словника української мови, і цього року вийде сьомий.

Широков зазначив, що гроші на проект виділяються з бюджету НАН України, фінансування якого закладено в Державному бюджеті України.

“… Щорічно ми могли б видавати по 3-4 томи в рік. І за 3-4 роки ми завершили б видання. Для цього потрібно приблизно 10млн грн на рік”, – зазначив В. Широков.

Інтерфакс-Україна
Facebook Comments